Skip to content
Finestra principal del KStars
Eina «Què hi ha d'interessant» al KStars
Eina Ekos al KStars
Planificador de l'observació del KStars

El KStars és un programari d'astronomia de llicència lliure, codi obert i multiplataforma, creat per la comunitat KDE.

Proporciona una simulació gràfica precisa del cel nocturn, des de qualsevol emplaçament a la Terra, en qualsevol data i hora. La visualització inclou fins a 100 milions d'estrelles, 13.000 objectes del cel profund, tots els 8 planetes, el Sol i la Lluna, milers de cometes, asteroides, supernoves i satèl·lits.

Per a estudiants i professors, permet velocitats de simulació ajustables per tal de veure fenòmens que transcorren en escales de temps llargues, la calculadora astronòmica del KStars per a predir conjuncions i molts càlculs astronòmics habituals.

Per a l'astrònom aficionat, proporciona un planificador de l'observació, una eina de calendari del cel i un editor del CDV per a calcular el camp de visió de l'equip i mostrar-lo. Descobreix objectes interessants amb l'eina «Què passa aquesta nit», dibuixa gràfics d'altitud en funció del temps per a qualsevol objecte, imprimeix diagrames del cel en alta qualitat i obté accés a molta informació i recursos per a ajudar-vos a explorar l'univers!

Inclòs amb el KStars hi ha el paquet astrofotogràfic Ekos, una solució completa d'astrofotografia que pot controlar tots els dispositius INDI, inclosos nombrosos telescopis, CCD, DSLR, enfocadors, filtres i molt més. L'Ekos admet el seguiment d'alta precisió emprant el solucionador d'astrometria en línia i fora de línia, té capacitats d'enfocament automàtic i de guiatge automàtic, i permet capturar una o múltiples imatges emprant el potent gestor de seqüències integrat.

Catàlegs astronòmics:

  • Catàleg predeterminat consistent en estrelles fins a magnitud 8
  • Catàlegs addicionals consistents en 100 milions d'estrelles fins a magnitud 16
  • Catàlegs descarregables que inclouen imatges de Messier, la nebulosa planetària Abell, el catàleg Sharpless, el catàleg Lynds de nebuloses fosques
  • Correccions per a la precessió, nutació i refracció atmosfèrica
  • Eines per a recuperar dades des d'una base de dades en línia

Linux

Install on Linux This button only works with Discover and other AppStream application stores. You can also use your distribution’s package manager.

Microsoft Store

Install on Windows

Google Play

Get it on Google Play Google Play and the Google Play logo are trademarks of Google LLC.

KStars Windows installers are also available to download from the binary-factory. These versions don’t contains the translations and are intended for testing purpose. Get involved and help us making them better!

  • Stable version. Generated from the latest version of the stable branch. Contains the latest bugfixes.
  • Unstable version. Generated from the latest version of the development branch.